Anwar Manla
Sadoon

Anwar Manla Sadoon (1991, Aleppo, Syrië) studeerde rechten in Syrië en wilde in zijn land als advocaat gaan werken. “In 2015 ben ik naar Nederland gevlucht. Ik heb de Nederlandse taal snel geleerd en ik volg nu een Nederlandstalige studie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), industrieel product ontwerpen. Met behulp van de redactie schrijf ik sinds 2016 wekelijks een column in De Gelderlander. Hierin beschrijf ik de confrontatie tussen mijn thuisland Syrië en mijn nieuwe thuisland Nederland.

'Waarom trouwen jullie met je neef en nicht?'

ANWAR BURGERT IN | 'Waarom trouwen jullie met je neef en nicht?', krijg ik regelmatig als vraag van Nederlanders. Ik neem aan dat mensen met 'jullie', alle Arabische mensen ter wereld bedoelen. Maar eerlijk is eerlijk, voor mij was er ook een nichtje aangewezen.

Lees het artikel op gelderlander.nl

Beeld: De Gelderlander

'Vies'

COLUMN | Ik vind veel vies. Daar ben ik achter, sinds ik in Nederland ben. Niet omdat het hier niet schoon is, integendeel. De straten, parken en tuinen zijn vele malen schoner dan in Syrië. Misschien daarom juist leren Syriërs dat onszelf ontdoen van vuiligheid, belangrijk is.

Lees het artikel op gelderlander.nl

'Vegetariërs'

ANWAR BURGERT IN | ,,Nee oma, u hoeft mij geen vlees op te scheppen, want ik ben vegetariër.’’ Ik stel me wel eens voor dat ik dat zou zeggen in mijn familie. Mijn oma zou me een klap verkopen. Daarna zou ik met gebogen hoofd het vlees alsnog opeten.

Lees het artikel op gelderlander.nl

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen