Saba
Hamzah

Saba Hamzah is een Jemenitische dichter, auteur en docent gevestigd in Nederland.

Haar werk wordt gedreven door haar interesse in kennis en verkenning. Ze heeft een focus op machtsverhoudingen die inherent zijn aan kunst en literatuur, expliciet wanneer ze nadenkt over hoe deze machtsstructuren kunnen worden gebruikt als instrumenten voor sociale mobiliteit en bemiddeling.

Saba heeft meer dan 15 jaar ervaring in het onderwijs, schrijven en trainen. Ze werkt met alternatieve pedagogische benaderingen en artistieke onderzoekspraktijken. Ze heeft een master in Gender Studies aan de Universiteit Utrecht. Saba heeft verschillende literaire werken geschreven, waaronder Tartil Adhra, een verhalenbundel die in het bezit is van verschillende internationale bibliotheken, waaronder de Libraries of Congress en Harvard University.

Tartil Adhra

Tartil Adhra (Virgin Chants) 2012. Deze verhalenbundel onderzoekt de gevoeligheden rond de plaats van vrouwen in de samenleving, kwesties van ras en klasse, en een omgeving van geweld. De publicatie werd goed ontvangen en gewaardeerd door zowel Arabische critici als lezers. ‚Äč

Het boek is uitgegeven door Dar Al Kotob Al Yemenia en wordt beheerd door verschillende bibliotheken, waaronder de Harvard University Library en The Library of Congress.

Meer informatie op sabahamzah.com

Yemen: Forgotten for a Thousand Years

Artikel in Fanack & The New Arab

Lees het artikel op fanack.com

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen