Farhad
Foroutanian

Farhad Foroutanian (1957) is een cartoonist, illustrator en beeldend kunstenaar uit Iran. In 1986 vluchtte hij naar Nederland waarna hij zijn werkzaamheden in alle vrijheid kon voortzetten. Als cartoonist en illustrator werkt Farhad voor veel verschillende Nederlandse en andere Europese uitgevers, zoals het Rotterdams Dagblad, Vrij Nederland, Vice versa, het Algemeen Dagblad, IDFA, de Helling, Vluchtelingen magazine, ICT, Stern, Nebespalter en la Voce. Zijn werken zijn in meer dan 70 solo- en groepsexposities tentoongesteld.

Gevluchte kunstwerken

In 1986 vluchtte Farhad uit zijn land weg, in 2019 moesten ook zijn kunstwerken 'vluchten' uit Iran. Het gaat om een installatie van 25 schilderijen, 30 tekeningen, meerdere cartoons, 12 beelden en een filmtrilogie getiteld 'Situations'. De werken zijn nu veilig in Nederland.

Meer informatie op farhadart.nl

Cartoons, illustraties, tekeningen, schilderijen en meer.

"Mijn beelden hebben hun voetjes en mijn schilderijen hun lijsten haastig achter gelaten, om zo licht mogelijk te kunnen wegrennen! Ik zie mijn 'Gevluchte kunstwerken' in hun huidige toestand (frameloze schilderijen en voetloze beelden) in de vorm van een multidisciplinaire tentoonstelling/installatie zodat mijn en hun verhaal in zijn geheel en op een effectieve en schone manier bij de bezoeker overkomen."

Cartoon 'FreeDumb'

Cartoon 'Immigrants'

Filmtrilogie 'Situations'

Samen met zijn vrouw Sara Behrad heeft Farhad een filmtrilogie gemaakt waarin de diepste gevoelens van Iraniƫrs op een symbolische manier worden ontmanteld. Bekijk de trailer.

Bekijk de video op farhadart.nl

Schilderij 'Distance'

Schilderij 'U turn'

Illustratie 'Online communication with your doctor' voor ICT Zorg magazine

Illustratie 'Make an end' voor Transport magazine

Illustratie 'Asiel aanvragen is normaal' voor Vice Versa magazine

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen