Hamed
Ahmadi

Hamed Ahmadi (1982, Iran) is een auteur, onderzoeker, journalist en radioproducent. Hij heeft vijf boeken in het Perzisch gepubliceerd. Eén van zijn korte verhalen en het eerste hoofdstuk van zijn recente roman zijn naar het Nederlands vertaald. Hij schreef en produceerde meer dan 1000 minuten aan radio. Daarnaast heeft hij toneelstukken en scenario’s voor films geschreven die zijn uitgevoerd en geproduceerd in Engeland en Australië.

Verlangen naar het oude Iran

In 1979 vond de islamitische revolutie in Iran plaats. De koning, sjah Mohamaad Reza, werd uit Iran verbannen en het land werd bestuurd door een president en islamitische geestelijken. Iraanse schrijver Hamed A. Nadoshan ziet nu een jonge generatie Iraniërs die verlangt naar het tijdperk van voor de islamitische revolutie. Cartoons: Lisa Witmond

Lees het artikel op majalla.nl

Kort verhaal 'Pinocchio, Collodi en Kafka'

Een kort verhaal in het Nederlands dat draait om de toevallige ontmoeting van Pinocchio en Gregor Samsa (hoofdpersonage van 'The Metamorphosis' van Franz Kafka) in een hotel.

2019, 'Pinocchio, Collodi en Kafka', Rotterdam: Verhalenhuis Belvédère. Bekijk ook de video waarin een verhaal uit 'Pinocchio, Collodi en Kafka' wordt voorgelezen.

Meer informatie op youtube.com

Verhalenbundel 'Richard Brautigan in Tehran'

In 2018 verscheen de verhalenbundel 'Richard Brautigan in Tehran' met 11 korte verhalen. De verzameling is geschreven in een periode van 10 jaar. De personages zijn bekende fictieve of historische figuren zoals Pinocchio, Sneeuwwitje, Sinbad en de briljante Amerikaanse romanschrijver en dichter Richard Brautigan.

2018, Verhalenbundel 'Richard Brautigan in Tehran', Londen: Mehri Publication.

Meer informatie op mehripublication.com

Gevangenismemoires: 'Mercury’s Moon Goriz Az Makaz'

Een non-fictief verslag van Hamed Ahmadi over zijn dagen in de gevangenis in Iran, die plaatsvonden na de Iraanse groene beweging van 2009, en over zijn ontsnapping uit zijn thuisland.

2015, gevangenismemoires 'Mercury's Moon', Londen: H&S Media.

Meer informatie op amazon.co.uk

Roman 'Strange & incredible story of Maradona'

Een experimentele erotische roman bestaande uit vijf hoofdstukken waarin zich vijf met elkaar verweven verhalen ontvouwen van een casino-eigenaar, een prostituee, een filmmaker, een seriemoordenaar en Maradona, de beroemde Argentijnse voetballer.

2012, Strange & incredible story of Maradona, Londen: H&S Media.

Meer informatie op bol.com

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen