Abdou
Alassade

Abdou Alassade (1965, Syrië) werkt als journalist en cameraman voor RTV Noord-Holland. In Syrië was Abdou nieuwsproducer van verschillende televisieuitzendingen. En schreef hij voor het tijdschrijft ''Alumal Al Arab'' (Arabische Arbieders Arbeiders) en ''Abhath omalya'' (Arbieder's Onderzoeken). Abdou is zijn carrière begonnen als (politiek) onderzoeker aan het Palestijns- en Alaared onderzoek instituut. Abdou is auteur van zes gepubliceerde boeken.

Beeld: Negin Zendegani

Vennepers en vluchtelingen leren elkaar kennen

NIEUW-VENNEP - Zeven Syrische en zeven Nederlanders families beleefden woensdag in het wijkgebouw de Liquenda in Nieuw-Vennep een bijzondere avond. Onder het genot van een hapje en een drankje leerden ze elkaar wat beter kennen.

Lees het artikel op nhnieuws.nl

Full Colour Festival Nieuw-Vennep

Bekijk de video op nhnieuws.nl

Danseres geeft voorstelling over leven als vluchteling in Hoorn

Bekijk de video op nhnieuws.nl

Syrische Badria (75) leert Nederlands

HAARLEM - Badria Zaben is het levende bewijs dat je nooit te oud bent om te leren. "Ik voel meer vrijheid en zelfvertrouwen". De Syrische ontvluchtte haar vaderland en volgt nu een cursus Nederlands bij het Haarlemse Taal- en Cultuurinstituut Harmonie, waar ze met haar 75 lentes veruit de oudste student is.

Bekijk de video op nhnieuws.nl

Kunstenaars vertellen verhaal van verscheurd Syrië

ZWAAG - Met hun kunstwerken vertellen gevluchte kunstenaars uit Syrië in Zwaag het verhaal over hun vaderland. Bij Kunst in de Kas, een tot galerie omgetoverde kas, is het indrukwekkende verhaal van een door oorlog verscheurd land te horen. "Ik probeer zoveel mogelijk mensen te bereiken met mijn boodschap dat moorden niet oké is."

Bekijk de video op nhnieuws.nl

Zomerschool voor vluchtelingen

Bekijk de video op nhnieuws.nl

Contact

Bekijk ook eens deze andere profielen